Servicepakketten voor elektrische fietsen

Je fiets moet net zoals een auto regelmatig worden onderhouden om niet alleen lang mee te gaan maar ook betrouwbaar te zijn. Onze servicepakketten zijn bedoelt om je te ontzorgen van eventuele onverwachte reparatie-en/of garantiekosten. 

Servicepakket 12 mnd
€199
Voor wanneer je zeker wilt zijn dat je fiets na de inrijperiode goed blijft werken
Servicebeurt na 12 maanden
1 jaar fabrieksgarantie
Servicepakket 48 mnd
€599
Het pakket voor de professionele fietser die zeker wilt zijn dat zijn elektrische fiets altijd werkt
Servicebeurt na 6, 18, 48 mnd
4 jaar fabrieksgarantie

Waarom een extra servicepakket?

E-bikes zijn technisch geavanceerde producten, daarom is onderhoud aan een e-bike erg belangrijk. Als er iets stuk gaat aan één van de technische componenten van uw e-bike is reparatie vaak duur. Door deze componenten regelmatig na te laten kijken voorkomt u ongewenste verrassingen. Daarbij is onderhoud aan uw e-bike een voorwaarde voor de garantie.

Het kan zijn dat jouw reparatie niet onder garantie valt, in dat geval zal onze servicepartner je een prijsindicatie sturen waarmee je direct ziet wat de kosten zijn. Ook kan je altijd contact opnemen met de servicepartner om te vragen welke van de reparaties ook echt daadwerkelijk nodig zijn om door te kunnen rijden.

Komen jullie er niet uit, neem dan contact op met je account manager

Het is natuurlijk super vervelend wanneer je elektrische fiets of motor niet meer werkt. Gelukkig is de service winkel die jouw elektrische fiets heeft uitgeleverd altijd bereikbaar. Weet je niet meer wie jouw servicelocatie is? Neem dan contact met ons op. 

Om je aanvraag zo snel mogelijk te verwerken, vermeld altijd de onderstaande punten;

  • Wanneer is het probleem ontstaan?
  • Was dit probleem al tijdens de aflevering? 
  • Hoe kan de servicepartner dit probleem repliceren?

Meld direct na leveren eventuele mankementen, wanneer het artikel in gebruik is genomen is het lastig om later aan te tonen dat deze al aanwezig was tijdens levering en zullen de meeste reparaties niet meer onder garantie kunnen vallen. 

De prijzen in de markt variëren bij iedere fietsenwinkel maar je kan met een gerust hart aannemen dat de meeste servicebeurten rond de €240 per keer kosten, wat vaak ook nog eens exclusief materiaal is. 

Altijd een partner in de buurt

Wanneer je een fiets, motor of ander elektrisch voertuig via Leasemax least krijg je een partner aangewezen. Deze is ook verantwoordelijk voor alle fabrieksgarantie en eventueel extra onderhoud. 

Reparaties via de verzekering

Sta je ergens met pech of stopt je elektrische fiets ineens met werken, neem dan contact op met de verzekering die je tijdens de aanvraag hebt afgesloten. Deze komen dan direct langs voor en kunnen de meeste problemen direct oppakken. 

Niet alles valt onder garantie

Sommige reparaties vallen standaard niet onder garantie. Denk hierbij aan slijtage onderdelen zoals je ketting en derailleur of je remmen.