Toont alle 9 resultaten

Lease Zero Motorcycles

Lease v.a.  389,00/mnd
Lease v.a.  396,00/mnd
Lease v.a.  389,00/mnd
Lease v.a.  237,00/mnd
Lease v.a.  311,00/mnd
Lease v.a.  294,00/mnd
Lease v.a.  311,00/mnd
Lease v.a.  233,00/mnd
Lease v.a.  449,00/mnd

Steden weren steeds meer de verbrandingsmotor, daarnaast wordt parkeren duurder. Dit is daarom een goed moment om over te stappen van de auto op de elektrische motor. In dit artikel vertel ik je enkele voordelen waarom jij een elektrische motor wilt.

Allereerst, laten we het hebben over de kosten. Elektriciteit is veel goedkoper dan benzine, en laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van besparen? Daarnaast heeft een elektrische motor geen BPM.

Daarnaast heb je het onderhoud. Met een elektrische motorfiets zijn die kosten aanzienlijk lager, omdat er gewoon minder onderdelen zijn die stuk kunnen gaan. De meeste motoren beschikken ook over regeneratief remmen, hierdoor rem je op de motor en laad je langzaam de batterij ook weer op.

Als ondernemer heb je nog meer voordelen; Geen bijtelling over cataloguswaarde, BTW-Aftrekbaar (21 %), KIA (Kleinschaligheid Investeringsaftrek 28%), MIA (27%) en mogelijk ook de VAMIL.


 • Fiscale voordelen voor zakelijke motorrijders

  Wanneer je een elektrische motor op de zaak koopt krijg je als ondernemer allemaal aantrekkelijke voordelen die je als consument niet hebt. Zo mag wanneer je de motor least in een financial lease deze direct op de balans zetten en 21% BTW aftrekken, en mag je gebruikmaken van de KIA regeling. De KIA regeling (kleinschaligheids-investeringsaftrek) is een investeringsaftrek waarbij je 28% van de aanschafwaarde excl btw mag aftrekken.

  Rekenvoorbeelden kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor zakelijke motorrijders

  Eerst gaan de de BTW berekenen, dit is bij een Zero motor van €20.000 euro maar liefs €4200. Daarna mag je 28% van deze €16800 opvoeren als fiscale kostenpost, waardoor je nog eens €4704 mag van de aanschafwaarde mag trekken. Deze nieuwe motor kost je dus geen €20.000 maar €8904.

  Mag je als ondernemer geen BTW verrekenen dan mag je de KIA toepassen over de aanschafprijs inclusief BTW.

  Naast de fiscale voordelen zijn er nog meer voordelen van het rijden op een elektrische motor. Zo heb je een volle batterij voor maar €2, heb je bijna geen onderhoud en is de bijtelling nihil.

  Bekijk alle informatie en vraag direct je MIA aan | Bekijk alle informatie en vraag direct je KIA aan